Stervensbegeleiding
 
energetische behandeling groningen
 

Stervensbegeleiding

De dood is een natuurlijk onderdeel van ons leven. Vroeg of laat krijgt iedereen er hoe dan ook mee te maken. Bert Steendam kan zowel de dierbaren (nabestaanden) helpen als degene die gaat overlijden. De begeleiding kan, afhankelijk van de situatie, zowel bij je thuis als in de praktijk in Groningen worden gegeven.

Ervaring (energetische) stervensbegeleiding
Bert heeft als huisarts vele stervensprocessen meegemaakt en als arts begeleid. Naast zijn werk als huisarts begeleidt hij mensen die gaan sterven met behulp van zijn aangeboren spirituele gave en energetische opleiding.

Afscheid nemen van het leven
Sommige situaties maken het lastig voor iemand om te sterven. Als iemand bijvoorbeeld kampt met onverwerkte trauma’s of onuitgesproken familieproblemen kan het moeilijk(er) zijn om afscheid te nemen en kan dat
  rouwverwerking
iemand te lang hier houden. Behalve uit zijn ervaringen en opleidingen put Bert Steendam bij deze processen ook veel kennis en inspiratie uit de Tibetaanse leer, zoals beschreven in Het Tibetaanse Boek van Leven en Sterven van Sogyal Rinpoche.

Rouwverwerking nabestaanden (moe, verdriet & stress)
Rouwverwerking is heel belangrijk na het overlijden van een dierbare, maar ook na een scheiding op wat voor manier dan ook. Rouw kan er voor iedereen anders uitzien, bijvoorbeeld dat je niet meer warm kan worden, ongelofelijk moe bent of verdriet of boosheid voelt. Als je geen of te weinig rouw hebt verwerkt, kan dat jaren later als een trauma heftig terugkomen als een lichamelijke klacht of als een vastzittend verdriet. Een energetische behandeling helpt je bij het oplossen hiervan.